FAQ

Canopy

Je kan een BBQ of vuurtje gebruiken in je tent mits het respecteren van de nodige voorzorgsmaatregelen zoals geldt voor alle textiel. Dit betekent dat je voldoende afstand moet behouden tussen de (warmte)bron en de zijwanden of de top van je tent.

Het aaneenkoppelen van de tenten is perfect mogelijk. Hiervoor bestaan dakgoten voor elk type frame en afmeting. Deze waterdichte verbindingsstukken voorkomen bovendien insijpeling bij regen.

Er bestaan twee types zijwanden.

Enerzijds zijn er de zijwanden uit het Premium en Pro gamma. Deze zijpanelen worden door middel van een horizontale Velcro band aan de Premium of Pro top vastgehecht. Langs de zijkanten bevestig je ze door middel van velcro lussen aan het frame.

De Premium en Pro zijwanden zijn aan de zijkanten voorzien van ritsen waarmee ze onderling eenvoudig verbonden worden en de sluiting tochtvrij wordt gemaakt. Onderaan zijn ze uitgerust met een mudflap. Perfect wanneer je de tent buiten wenst te gebruiken en bovendien zijn ze makkelijk te reinigen.

Anderzijds zijn er de zijwanden uit het Comfort gamma, die door middel van velcro lussen bovenaan en aan de zijkant van het frame worden bevestigd.

Aangezien de zijwanden uit het Comfort gamma volledig aan het frame worden vastgemaakt, is het ook mogelijk om deze te gebruiken in combinatie met een top en frame uit het Premium of Pro gamma. Omgekeerd is het niet mogelijk om een zijwand uit het Premium of Pro gamma te combineren met een Top uit het Comfort gamma, aangezien deze top niet voorzien is van een horizontale Velcro boord.

Denier (afgekort D) is de eenheid die het gewicht en de dikte van textiel omschrijft. Stof met een hogere Denier is dikker, sterker en duurzamer dan dezelfde stof met een lagere denier. De Oxford Polyester stof 500D, (gebruikt voor de tops uit het Premium en Pro gamma) is dus sterker dan het lichtere alternatief van 250D (gebruikt voor de Comfort tops en alle zijpanelen).

Bij Canopy kiezen wij bewust om de stoffen te beschrijven in denier ipv gram. Het totale gewicht van de stof wordt namelijk ook sterk beïnvloed door de nabehandeling en coatings op de stof. Producenten gebruiken verschillende producten om hun stoffen waterdicht, rotvrij, UV-bestendig en brandvertragend te maken. Soms worden hier ook additieven toegevoegd die de stof verzwaren, zonder deze te versterken. Een zwaardere stof is dus niet automatisch synoniem voor een sterkere stof.

Het Comfort en Premium gamma zijn beschikbaar in staal en aluminium. De frames van beide gamma’s bestaan uit vierkante profielen van 32 x 32 mm. Zowel het stalen als het aluminium frame zijn roestbestendig en kunnen windsnelheden tot 75 km/u weerstaan.

Hoewel staal een goedkoper materiaal is, is aluminium een stuk lichter waardoor verplaatsen en vervoeren van de tent makkelijker is.

De tenten van het Comfort en Premium gamma zijn beschikbaar in onderstaande afmetingen:

 • Staal: 2×2, 2×3, 3×3, 3×4.5, 3×6
 • Aluminium: 3×3, 3×4.5, 3×6, 3×9

Alle Pro frames zijn gemaakt uit aluminium van hoge kwaliteit. Dankzij de achthoekige profielen, zijn de tenten uit het Pro gamma uiterst geschikt voor intensief en professioneel gebruik. Bovendien zijn ze licht en roestbestendig. In dit gamma wordt er een onderscheid gemaakt tussen de 3M serie en de 4M serie. Het verschil tussen beide series is de hoogte van de vouwtent.

De tenten van het Pro gamma zijn beschikbaar in onderstaande afmetingen:

 • 3M serie: 3×3, 3×4,5, 3×6
 • 4M serie: 4×4, 4×6, 4×8

Neem zeker ook een kijkje in onze Canopy vergelijkingstabel. Hier vind je een handig overzicht van de verschillen tussen onze frames op basis van het materiaal, de tophoogte, het gewicht en de verpakking.  

Onze Canopy tenten weerstaan windsnelheden tot 75 km/uur. Als het hard waait is het altijd aangeraden om de tent extra vast te zetten met stormkabels. Voor een stabiele bevestiging op een harde ondergrond, kan je ook kiezen voor de speciale gietijzeren blokken.

Als bedrijf willen we naast de hoogste kwaliteit van onze producten ook hun veiligheid garanderen. Zowel de Canopy als de Starshade tops en zijwanden zijn daarom brandvertragend. Ze voldoen aan de internationale CPAI-84 brandnorm.

Starshade

Ongeacht de Starshade tent die je koopt, zijn volgende onderdelen steeds inbegrepen:

 • een centrale mast bestaande uit 5 onderdelen, inclusief een draaihengel (de Startwin heeft 2 masten)
 • 1 centrale plaat waarmee je de centrale mast stevig opstelt (2 platen voor de Startwin)
 • 1 staaf waarmee je de mast makkelijk verplaatst
 • 1 top
 • 3 stevige transportzakken (4 transportzakken voor de Startwin)
 • 6 stalen grondpiketten
 • 1 meetkabel (2 meetkabels voor de Startwin)
 • 1 hefboom waarmee je de grondpiketten uit de grond halen

Opzetten, onderhoud & herstelling

Wij voorzien verschillende wisselstukken voor elk type armatuur, die afzonderlijk kunnen aangekocht worden. Ook een top, zijpaneel of volledig frame kunnen afzonderlijk aangekocht worden. Om scheuren of gaten in de top te herstellen bestaat er zelfklevende Canopy stof in verschillende kleuren.

Naast ons aanbod aan wisselstukken waarmee je makkelijk het frame van je tent kan herstellen, en onze zelfklevende Canopy stof, kunnen wij in ons naaiatelier ook herstellingen uitvoeren aan jouw Canopy top en zijpanelen. Je kan ons steeds contacteren voor een herstelling.

Kleine scheurtjes kunnen heel gemakkelijk hersteld worden met onze zelfklevende repair kit in A4 formaat. Deze herstellingstape is verkrijgbaar in alle Canopy kleuren.

De tent kan eenvoudig en compact worden opgeborgen dankzij het scharniersysteem. Zorg dat de tent steeds volledig droog en proper is voor je ze opbergt en stockeer ze in een niet-vochtige ruimte. Dit is belangrijk om schimmelvorming te vermijden.

Neen, omdat de beschermende coating hierdoor wordt beschadigd en de tent zo een kortere levensduur zal hebben. Je reinigt je tent best met een tuinslang, een zachte borstel en PH neutrale zeep. Nadat je de tent grondig hebt afgespoeld, laat je hem drogen en berg je hem daarna mooi op.

De Starshade kan in een mum van tijd (15 minuten) door twee personen worden opgesteld. In onze bijgeleverde handleiding lees je hoe je op de juiste manier je Starshade tent opstelt.

Dankzij het scharniersysteem van onze frames, is het opzetten van de Canopy tenten heel eenvoudig en snel. Onze bijgeleverde handleiding toont je hoe het moet! Indien je je tent graag extra bevestigt, raden we je onze stevige gewichten van 15 kg aan.

Het is niet aangeraden om je tent permanent buiten te laten staan. Dankzij het handige plooisysteem van de Canopy is het mogelijk om de tent makkelijk en snel op te zetten en weg te bergen. Op die manier vermijd je schade, verkleuring en slijtage en heb je bovendien langer plezier van jouw tent.

De Canopy producten zijn ontworpen voor tijdelijk gebruik. De 3 gamma’s zijn speciaal ontworpen om te beantwoorden aan de verschillende types gebruik:

Extra verankering is zeker nodig om schade te vermijden bij hevige wind wanneer je de Canopy buiten gebruikt.

Onze tenten kunnen windsnelheden weerstaan tot 75km/u. Bij hogere windsnelheden is het aangeraden om je tent af te breken. Op harde ondergronden zijn onze gietijzeren gewichten van 15 kg het meeste geschikt om je tent stevig op te stellen. Op zachte ondergronden kunnen nog extra piketten en stormkabels gebruikt worden.

Het opzetten van de tent is heel eenvoudig. Hiervoor heb je nodig…

 • … 2 mensen: om het even welke twee personen tussen 12 en 112 jaar kunnen de Canopy tent opzetten zonder dat voorafgaande kennis vereist is
 • … 2 minuten: we zijn er zeker van dat je er niet langer dan 2 minuten over doet om de tent op te zetten. Ons record is 50 seconden. Hou ons op de hoogte als je erin geslaagd bent ons te verslaan!
 • … 2 stappen: het opzetten van de tent gebeurt in 2 stappen: eerst moet je het frame en het dak uitvouwen (of uitrekken) en vastzetten met de bijgeleverde banden. Stap 2 is het maken van kleine aanpassingen: het bevestigen van het dak en het frame zelf en het verstellen van de tentpoten.

En het beste nieuws: de tent wordt geleverd met duidelijke opstellingsinstructies. Geen gereedschap of ervaring vereist!

Bedrukkingen & Personalisatie

Ja, dat is mogelijk. De Canopy tops en zijpanelen zijn gemaakt uit Oxford Polyester en beschikbaar in 12 kleuren. Je kan hier de Canopy kleurreferenties raadplegen. Opgelet: deze kleurreferenties gelden enkel ter indicatie. Een lichte afwijking is altijd mogelijk. Wil je een kleurstaal ontvangen van de stof? Neem contact op met canopy@canopy.be en wij bezorgen je meer informatie en een kleurmonster.

Indien je dit wenst, levert ons grafisch team je een voorstel voor ontwerp aan. Dit ontwerp visualiseert jouw bestaand logo gedrukt op de tent. Indien dit ontwerp, niet aan je verwachtingen voldoet zijn correcties mogelijk.

Ons grafisch team bespreekt het personaliseren van de tent op voorhand samen met jou zodat je je verwachtingen goed kan doorlichten. Het team staat ook steeds klaar om je te adviseren indien nodig. Op die manier trachten wij situaties waarin het bedrukte ontwerp niet aan je verwachtingen voldoet te vermijden. Volgens ons beleid rond herroeping nemen wij gepersonaliseerde artikelen niet terug.

In ons printatelier gelegen in Ronse worden twee printtechnieken gebruikt.

Bij flex transfer printing wordt een folie bedrukt, die nadien wordt uitgesneden en met een warmtepers op de top of de zijwand van je Canopy tent bevestigd. Het resultaat biedt een perfecte dekking, heeft een lange levensduur en tast ook de kenmerken van de stof niet aan.

De tweede techniek is DYE sublimation. Hierbij wordt hittegevoelige inkt onder gasvorm in het textiel geïnjecteerd, wat heldere en rijke kleuren oplevert die bovendien water-, UV- en krasbestendig zijn.

Wij raden het af om de tent na aankoop – en zeker na gebruik – nog te laten bedrukken omdat de printkwaliteit niet even goed zal zijn als oorspronkelijk. Voor uitzonderlijke gevallen kan je ons steeds contacteren.

Ja, voor een bedrukking hebben wij een gevectoriseerd grafisch bestand nodig in .eps, .ai of .pdf formaat. Wij doen gratis voor jou een check of het bestand dat je geleverd hebt, voldoet aan de vereisten. Als je geen geschikt grafisch bestand hebt, kunnen wij je binnen ons grafisch atelier hier verder mee helpen. Contacteer ons voor meer info.

Ja, zowel de tops als de zijwanden van de tenten kunnen gepersonaliseerd worden met een logoprint. Een volledige bedrukking van de tent en zijwanden is eveneens mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Levering en betaling

De verzendkosten worden automatisch berekend op basis van het gewicht van je producten en de bestemming. Voor je bestelling afgerond is krijg je de verzendkosten te zien.

Een afhaling in onze pick-up store is gratis.

Ja, dit is mogelijk in onze showroom en pick-up store gelegen in de Leuzesesteenweg 127, Ronse. Je kan er terecht van maandag tot en met vrijdag van 13 tot 18 uur.

Gelieve bij het afronden van je bestelling in de opmerkingen te vermelden indien je de tent zelf wenst af te halen. Je kan ons ook steeds contacteren om dit te melden of voor andere vragen.

Helaas verhuren wij zelf geen tenten. Indien je graag één van onze tenten wil huren, verwijzen je graag door naar één van onze partners die actief zijn in de verhuur. Contacteer ons zodat we jouw de gegevens kunnen geven van het dichtstbijzijnde verhuurbedrijf.

Voor de betaling van jouw online bestelling kan je kiezen tussen betaling met bancontact, betaling met kredietkaart of een directe bankoverschrijving.

De leveringstermijn van je bestelling is afhankelijk van de bestelde producten.

Garantie & retour

Je hebt als consument het recht de aankoop binnen de 14 dagen te annuleren wanneer de verkoop online of op afstand plaatsvindt. Deze periode van 14 kalenderdagen gaat in vanaf de levering van je bestelling. Het product moet onbeschadigd, ongebruikt, volledig en in zijn oorspronkelijke verpakking worden teruggestuurd.

Goederen die specifiek voor jou werden ontworpen, kunnen niet worden geretourneerd.

Neem contact met ons op als je een product wil terugsturen.

Je geniet van drie jaar garantie op alle Pro frames. Op alle andere producten die wij verkopen op onze website geniet je van twee jaar wettelijke garantie. Deze garantie is van toepassing op productiefouten die voorkomen bij een normaal gebruik en onderhoud. Deze garantie is uitsluitend van toepassing indien je de tent aankocht voor privédoeleinden. Contacteer ons voor meer informatie over een herstelling of garantie.